Dans op het ritme van je Ziel ! 


Ervaring van een deelnemer:

'Je slaagt er telkens in om via je muziekkeuze te werken rond een bepaald thema, zodat je binnen de kortste keren in hemelse sferen vertoeft. Wat mij zeker aanspreekt, zijn de verschillende dansritmes, die je volledig zelf intuïtief kan uitvoeren in functie van de op dat moment aanwezige emoties. Achteraf wat bijpraten over de opgedane ervaringen hoort er bij jou ook altijd bij.' Martin C.

 Tijdens een trancedans ga je geblinddoekt dansen, niemand die je bekijkt en niets dat je kan afleiden, om je eigen bewegingen te gaan verkennen! Je kan de verbinding met je lichaam beter voelen en ook versterken. Dat is één van de fijnste kanten van trancedans. 

Afgeschermd van de buitenwereld, kan je bovendien met je aandacht 'naar binnen' keren en kom je makkelijker in contact met de diepere lagen van je bewustzijn. Je verzeilt in een 'droomtoestand', ook onder invloed van de speciaal hiervoor afgestemde muziek. Al dansend kun je inspiratie opdoen: nieuwe ideeën ontstaan, een andere manier om naar de dingen te kijken, een oplossing die je nog niet bedacht had of je ziet linken die je eerder niet zag.                                   Ook kun je gaan voelen waar je lichaam 'vast' zit, waar emoties opgeslagen zitten, waar beweging nodig is of juist verstilling. 

Op deze manier kun je in één dans heel wat nieuwe kracht, inzicht en energie opdoen. Een bevrijdende ervaring!


Hoe gaat dat in zijn werk?

We komen samen en zitten in een cirkel, waar de werking van een trancedans wordt uitgelegd. Dan maken we ons klaar om te gaan dansen en doen de blinddoek op. Ikzelf ben niet geblinddoekt en zorg ervoor dat er geen botsingen gebeuren. Bovendien gebruik ik verschillende instrumenten om de dans te begeleiden.

Een dans duurt ongeveer 75', gevolgd door een kwartiertje liggend bijkomen en genieten van een klein klankbad. Daarna drinken we samen een tasje thee en is er de mogelijkheid om ervaringen te delen. Ook wat vers fruit en nootjes horen hierbij.

 


 Wil je dit graag eens komen proberen?

Kijk dan eens op de homepagina van deze site, ik geef regelmatig en op verschillende plaatsen dansen.                       Gemiddeld dansen er 5 à 10 mensen mee, ik hou de groepen graag klein.
Het is ook toegankelijk voor jongeren, vanaf 12 jaar.

Je kan een trancedans tevens boeken als activiteit, dan kom ik naar jou. Dit kan bijvoorbeeld op een verjaardag, 
bij een vrijgezellen-feestje, op een teamdag, bij het begin van een fuif, voor je vriendinnen,...
Het enige wat je moet doen, is voor een zaaltje zorgen!
Trancedans agenda

UITGESTELD TOT LATER          

Waar?
Balletzaal Josée Nicola       
Eduard Robeynslaan 29A, 3290 Diest

Zaterdag 21 maart 2020

Welkom vanaf 19u15, start om 19u30, einde rond 22u15               
Meebrengen: blinddoek (of sjaaltje), matje, dekentje, eventueel (anti-slip)danssokken
Inkom: naar jouw gevoel tussen de 15E en 25E

Inschrijven via joyznoiz@hotmail.com